Tretizen 20

6.60

Compare
Tuotetunnus (SKU): 663 Osasto: Avainsanat tuotteelle ,

Kuvaus

TRETIZEN-20

Tretizen-20 sisältää vaikuttavana aineena isotretinoiinia. Isotretinoiini on retinoidi, joka tunnetaan myös nimellä 13-cis-retinoiinihappo. Isotretinoiinia sisältävät systeemiset retinoidit ovat parantaneet monien ihmisten elämänlaatua, mukaan lukien arpien muodostumisen estäminen. Isotretinoiinihoito antaa taudin täydellisen remission lähes kaikille aknepotilaille, ja hoitojakson päätyttyä remissio voi kestää useita kuukausia tai jopa vuosia.

 

Tehosteet

Isotretinoiinilla on kyky hoitaa seuraavia ihosairauksia:

 • Aknen vakavat muodot (kyhmymäinen, konglobaattinen, fulminantti)
 • Aknen muodot, joihin liittyy arpien muodostumisriski
 • Akne, joka ei reagoi paikallisiin lääkkeisiin ja oraalisiin antibiootteihin.

Isotretinoiinia sisältävät lääkkeet ovat myös erittäin tehokkaita gramnegatiivisen follikuliitin ja kasvojen pyoderman hoidossa. Gram-negatiivinen follikuliitti on komplikaatio, joka kehittyy hyvin usein potilailla, joilla on akne paikallisten ja systeemisten antibakteeristen lääkkeiden käytön jälkeen.

 

Toimintamekanismi

Isotretinoiinin vaikutusmekanismia ei tunneta hyvin, mutta tiedetään, että se tukahduttaa voimakkaasti talirauhasten toimintaa. Se estää sekä sebosyyttien (nämä ovat talirauhasten koostumuksen solut, jotka erittävät rasvaeritystä) toimintaa että niiden lisääntymistä eli lisääntymistä. Vastaavasti isotretinoiinin käytön seurauksena sekä talineritys (talirauhasten eritys) vähenee että talirauhasten koko pienenee.

Lisäksi isotretinoiini myötävaikuttaa epäsuoraan Cutibacterium acnes (P.acnes) -bakteerien määrän vähenemiseen, normalisoi follikkelien keratinisoitumisprosesseja ja sillä on myös anti-inflammatorista vaikutusta.

 

Käyttöohjeet

Zenlabsin Tretizen-20 on valmistettu kapseleina, jotka sisältävät 20 mg isotretinoiinia. Suositeltu annos on 1 tabletti (20 mg) päivässä.   

Aknen oireiden täydellinen väheneminen voidaan saavuttaa 15–20 viikon kuluessa isotretinoiinin ottamisesta. Aknen tilan paraneminen voidaan havaita jopa 1-2 kuukauden kuluessa lääkkeen käytön lopettamisesta.

 

Sivuvaikutukset

Haittavaikutusten vakavuus riippuu aina isotretinoiinin päivittäisestä annoksesta. Suurin osa sivuvaikutuksista liittyy ihoon ja limakalvoihin. Yleisimmät sivuvaikutukset ovat:

 • Huulten tulehdus
 • Kasvojen dermatiitti
 • Nenän limakalvon kuivuus
 • Kuiva iho
 • Kutiava iho
 • Lisääntynyt kolesterolitaso
 • Käsien ihotulehdus
 • Silmän sidekalvon kuivuus

Oikein annettaessa sivuvaikutusten tulee olla minimaalisia. Jos tarvitset neuvoja Tretizen-20:stä tai tämän tuotteen käytöstä, ota rohkeasti yhteyttä, niin voimme auttaa sinua tässä.

Lisätiedot

Merkki

Arviot

Tuotearvioita ei vielä ole.

Kirjoita ensimmäinen arvio tuotteelle “Tretizen 20”

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *